Operations

De afdeling Operations is iedere dag weer in staat om de producten voor onze wereldwijde klanten klaar te maken. Dat is een enorme uitdaging en hard werken, maar de voldoening als het lukt is elke dag weer groot. Om het proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen, zijn we continu op zoek naar manieren om het beter, sneller, effectiever en slimmer te doen. We zijn benieuwd naar jouw ideeën hierover!

Bekijk alle operations vacatures
Jelle Terburg

Jelle Terburg

productie - weger

'Wanneer ik ’s ochtends binnenkom kijk ik eerst in de computer welke producten die dag verwerkt moeten worden. De ene keer gaan we met schouders aan de slag, dan werken we met dikke lendes, spierstukken, coburgers, boven billen of platte billen. Bij de uitbeenderij snijden ze deze producten. Vervolgens wordt het vlees verpakt en op een pallet of in een bak geplaatst, zodat het getransporteerd kan worden. Ik weeg alle bestellingen voordat ze de deur uitgaan, zodat we zeker weten dat elke klant de juiste hoeveelheid producten ontvangt. Ik heb het enorm naar m’n zin bij Westfort. Dat komt omdat de sfeer zo goed is. Ik kan met iedereen overweg en als je het ergens niet mee eens bent kun je dat gewoon zeggen. Sterker nog, dat wordt juist gewaardeerd. Ook vraagt mijn chef me regelmatig of ik ideeën heb over hoe we het nog beter kunnen doen. Je wordt hier gestimuleerd om mee te denken. Toen ik net bij Westfort begon vond ik het best eng, zo’n bedrijf waar varkens worden geslacht. Maar nu ik weet hoe het er hier aan toegaat is die angst volledig verdwenen. Alles gebeurt op zo’n dier- en milieuvriendelijke manier. En hygiëne & veiligheid staat overal voorop. Sinds kort werkt mijn broer ook in het bedrijf. Ik had hem nooit aangemoedigd om hier te komen werken als ik zelf niet zo positief was geweest.'
De sfeer geef ik een 10!
Hans van der Zanden

Hans van der Zanden

Productie - Uitsnijderij

'Als afdelingshoofd van de uitsnijderij ben ik verantwoordelijk voor de aanvoer van de te verwerken varkens en de uitgesneden producten. Ik houd in de gaten of de zestig medewerkers die dagelijks ribben en middels uitsnijden, hun werk goed uitvoeren. Is het voorstuk bijvoorbeeld tussen het vierde en het vijfde beentje afgezet? Zijn de schouderhips op de juiste wijze afgezaagd? Dat is belangrijk, omdat het van grote invloed is op de waarde van het vlees. In 1991 ben ik begonnen bij Egbert Kruiswijk in Loenen. Daar sneden we op een drukke dag 120 varkens uit. Op onze locatie in IJsselstein zijn dat er vandaag de dag 4200. Ik ben de afgelopen jaren met veel plezier doorgegroeid tot manager van de afdeling uitsnijderij. Mijn taken variëren van het controleren van de snitten volgens ons MMM controlesysteem en het verhelpen van kleine storingen tot het documenteren van onze Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s), het bijhouden van administratie en urenregistraties en het beantwoorden van vragen. Eigenlijk zorg ik dat iedereen het werk zo goed mogelijk kan uitvoeren. Ik ben tevreden als de producten aan alle eisen voldoen én de mensen op de vloer het naar hun zin hebben. Omdat de internationale afzetmarkt van Westfort groeit en omdat slagers bijna niet meer zelf uitbenen, groeit het aantal verschillende snitten waarmee wij werken snel. Om zo goed mogelijk op dit soort ontwikkelingen in te kunnen spelen, kan een opleiding of cursus helpen. Daar is gelukkig altijd ruimte voor. Ik weet inmiddels alles over LEAN management. Bij Westfort staat zowel het bedrijf als het personeel nooit stil.'
"Het aantal verschillende snitten waarmee wij werken groeit snel"
Erwin Vierhout & Javier van den Heuvel

Erwin Vierhout & Javier van den Heuvel

beide leidinggevende op de inpakafdeling

‘Binnen Westfort denken we in mogelijkheden. De Europese vleesmarkt is redelijk verzadigd en daarom richten we ons nu ook op Azië. Dat daar nog veel groei zit blijkt uit het feit dat onze inpakafdeling de afgelopen maanden is verdrievoudigd. Gelukkig verandert het aantal personeelsleden niets aan de bedrijfscultuur. De sfeer is nog steeds gemoedelijk, kwaliteit staat bij iedereen voorop en de lijnen blijven kort. Er wordt naar je geluisterd en problemen zijn er om op te lossen. Toen wij laatst aangaven dat een nieuwe inpakmachine ons veel werk uit handen zou nemen, werd daar direct in geïnvesteerd.

Wij zijn samen met ons team verantwoordelijk voor het inpakken van bijna 200.000 kilo vlees per dag. Het is belangrijk dat dat vlees op een dier- en milieuvriendelijke manier is geproduceerd. Wij werken hier met respect voor elkaar en voor de dieren, en zo hoort het ook. Qua innovatie lopen wij voorop, onze nieuwe slachterij in IJsselstein behoort tot de top van de vleessector. Ook aan het personeel wordt veel aandacht besteed. Nieuwe leidinggevenden beginnen met een introductieweek om het bedrijf beter te leren kennen. Nieuwe medewerkers worden gekoppeld aan een buddy die hem of haar precies uitlegt hoe het werk eraan toegaat en iedereen krijgt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen door opleidingen of cursussen te volgen.

Om te slagen in de vleesindustrie moet elk detail kloppen. Daarom zorgen we er altijd voor dat alles er piekfijn uitziet, de apparatuur goed functioneert, het vlees met de grootste zorg wordt verwerkt en aan alle regels en wetten wordt voldaan. Daarnaast is personeel een bepalende factor. We stimuleren discipline, hebben een positieve instelling en gaan voor elkaar door het vuur. Zo zorgen we er samen voor dat afnemers ons product steeds weer als een cadeautje ervaren.’
'Qua innovatie lopen wij voorop'

Vacatures Operations

Afdelingsmanager inpakafdeling

Voor onze inpakafdelingen in IJsselstein en Oudewater zijn wij op zoek naar gemotiveerde afdelingsmanagers. Als afdelingsmanager inpakafdeling ben je…

Bekijk deze functie

Afdelingsmanager Uitbeenafdeling

Voor onze locaties in IJsselstein en Oudewater zijn wij op zoek naar ervaren afdelingsmanagers voor onze…

Bekijk deze functie

Orderpicker - weger / expeditiemedewerker

Voor onze productielocaties te IJsselstein zijn wij nu op zoek naar gemotiveerde medewerkers voor de gecombineerde functie van orderklaarmaker-weger /…

Bekijk deze functie

Proces operator vleesverwerking

Wil je werken in een verantwoordelijke en afwisselende functie in een dynamisch familiebedrijf? Als (proces)operator vleesverwerking ben je…

Bekijk deze functie

Teamleider facilitaire dienst

Binnen Westfort is de interne facilitaire dienst verantwoordelijk voor een divers aantal facilitaire taken zoals: dolav wasserij, krattenwasserij,…

Bekijk deze functie