Staff

Westfort is een mooi familiebedrijf met een fijne werksfeer. Medewerkers hebben en nemen hun verantwoordelijkheid en tonen initiatief. Daarbij bieden we doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden passend bij ieders wensen. Westfort biedt ook mooie kansen voor (hoog)opgeleide medewerkers. Het is een unieke ervaring om mee te mogen bouwen aan een internationaal groeiend bedrijf.

Meer over de afdeling staff

Vacatures Staff

Medewerker bedrijfsbureau-masterdata

Het centrale bedrijfsbureau van Westfort is verantwoordelijk voor ondersteuning van de operations op onze productielocaties in IJsselstein en Oudewater…

Bekijk deze functie

Open sollicitatie

Wilt u een open sollicitatie sturen dan kunt u dit doen door onderstaand formulier in te vullen.

Bekijk deze functie

Productie planner

Wil jij betrokken zijn bij de groei van een innovatief bedrijf dat opereert op wereldniveau? Heb jij zin om je talenten verder te ontplooien in een…

Bekijk deze functie
Mascha Abrahamsen, Georgine Dröge, Anita van Elteren, Jaap van der Hek

Mascha Abrahamsen, Georgine Dröge, Anita van Elteren, Jaap van der Hek

QESH Team

Het team dat verantwoordelijk is voor kwaliteit, voedselveiligheid, milieu, health en ARBO. Dat zijn de QESH-medewerkers Mascha Abrahamsen, Georgine Dröge, Anita van Elteren en Jaap van der Hek. Samen zorgen zij ervoor dat alle medewerkers van Westfort hun werk volgens de door het bedrijf zelf en de wet opgelegde eisen uitvoeren. “Als mensen mij vragen wat ik precies doe, vraag ik of ze het programma Keuringsdienst van Waarde kennen. Wat de presentatoren daarvan doen, doe ik voor Westfort,’ vertelt Georgine die HBO Voeding en Diëtetiek heeft gevolgd en daarna een Master Nutrition and Health aan de Universiteit van Wageningen. Anita vult aan: “Maar eigenlijk doe je jezelf daarmee tekort, want we verrichten veel meer werkzaamheden. We controleren dagelijks de productieprocessen – dat varieert van ‘Wast iedereen zijn handen?’ tot ‘Zijn de labels goed geplakt?’ -, checken critical points als ‘Gaat het vlees op de juiste temperatuur naar de klanten?’, zorgen ervoor dat klanten de juiste specificaties van het vlees in hun bezit hebben, checken samples op microniveau, geven ARBO- en huisregeltrainingen en handelen klachten af, allemaal volgens de LEAN-methode. “En dan houd ik me ook nog bezig met onder andere dier- en welzijnsonderzoek,” vertelt Mascha die aan de Universiteit van Wageningen Dierwetenschappen heeft gestudeerd. Mascha: “Wanneer ik opmerk dat iets niet goed gaat of beter kan, zoek ik zelf naar een oplossing. Omdat de sfeer heel open en toegankelijk is, is een verandering snel te realiseren. Eigenlijk zijn wij 24/7 bezig met het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit van het productieproces.” “Dat Westfort aan meer dan 25 landen wereldwijd levert, maakt dat alleen maar uitdagender,” vertelt Georgine. “Toen ik acht jaar geleden bij Westfort begon, kende ik alle regels en wetten nog niet. Gelukkig word je hier enorm gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen. Tot nu toe heb ik alle cursussen en opleidingen die ik interessant vond, mogen volgen,” vertelt Anita. Georgine: “Ik werk hier pas een paar maanden, dus dat moet ik nog ondervinden. Wat na mijn eerste werkdag wel al duidelijk was, is dat je hier ondanks leeftijd en ervaring serieus wordt genomen. En het is met collega’s gewoon enorm gezellig!”
"Ken jij het programma Keuringsdienst van Waarde?"
Frank Lunenburg

Frank Lunenburg

Business controller en ICT-specialist

‘Ik richt samen met mijn collega’s onze business intelligence software en productieprogramma’s in en ik zorg ervoor dat de gebruikers weten hoe ze ermee om moeten gaan. Daardoor is geen dag hetzelfde. Het ene moment leg ik mensen op de vloer uit hoe een systeem werkt en het volgende moment test en implementeer ik op kantoor nieuwe versies.

De vleesindustrie wordt nog vaak gezien als traditionele sector waarin weinig aandacht is voor automatisering en IT. Terwijl wij met onze nieuwe slachterij en eigen energiecentrale juist voorop lopen. Ons doel is de beschikbare ICT-middelen zo optimaal mogelijk in te zetten zodat de productieafdelingen zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

Westfort is een familiebedrijf van wereldklasse. Onze afzetmarkten bevinden zich zowel binnen als buiten Europa, waardoor we hard groeien. Continuïteit en een langetermijnvisie komen daarbij altijd voor de winst op korte termijn. Er wordt bijvoorbeeld veel geïnvesteerd in het personeel. Ik ben daar blij mee, want ik geloof in een leven lang leren. Hier krijg ik de kans om cursussen te volgen en door te groeien. De afgelopen tijd zijn er veel medewerkers bij gekomen. Tegelijkertijd vond een verjongingsslag plaats. Iedereen heeft hard gewerkt om een team te worden. Dat werpt nu zijn vruchten af. De sfeer is goed en mensen zijn bereid elkaar te helpen.

Wanneer ik aan onbekenden vertel dat ik bij een vleesverwerkingsbedrijf werk, kijken ze me meestal even raar aan. Maar als ik vervolgens uitleg hoe mooi de uitdaging is om complexe systemen zo simpel mogelijk neer te zetten en hoeveel aandacht we besteden aan dierwelzijn, -gezondheid en milieu, begrijpen ze dat ik trots ben op mijn werk bij Westfort.’
‘Westfort is een familiebedrijf van wereldklasse’