Trainee-Afstudeer-Stage

We zoeken regelmatig stagiaires of trainees die ons team willen versterken. Ook zijn er mogelijkheden voor het uitvoeren van afstudeeropdrachten. Zo helpen we jou een volgende stap in je carrière te zetten door je talenten te ontwikkelen in een groeiend familiebedrijf. Daar komt bij dat we geloven dat jij ons kan helpen de productie van ons varkensvlees te optimaliseren. Een frisse, jonge blik is voor ons ontzettend waardevol. Zo helpen we elkaar!

Meer over de afdeling trainee-afstudeer-stage

Vacatures Trainee-Afstudeer-Stage

Op dit moment zijn er geen Trainee-Afstudeer-Stage vacatures.

Bekijk alle vacatures

Vera van Velsen

Vera van Velsen

Stagiair

‘Als student voedingsmiddelentechnologie ontdek ik de wereld die achter een etiket schuilgaat. Dat kan uitstekend bij Westfort, want hier richten ze zich niet alleen op het productieproces in huis maar werken ze samen met de hele keten. Dat vergroot mijn inzicht in de varkensvleesindustrie enorm.

Tijdens mijn stage onderzoek ik of de recepturen en productiemethoden van het biologische concept van Westfort – Deli Harmony toegepast kunnen worden in de vleeswarenproductie in IJsselstein. Naar aanleiding van mijn resultaten wordt besloten of Westfort op dit vlak verder gaat bouwen.

De varkensvleesindustrie is veel eleganter dan ik had verwacht. Ik dacht dat alles zou draaien om het slachten van de dieren, maar niets is minder waar. Er wordt regelmatig met boeren overlegd en de eisen die aan varkens worden gesteld zijn enorm hoog. Zo wordt er een test gedaan met varkensvlees afkomstig van dieren die hun leven lang geen antibiotica hebben gehad en gaan de varkens in IJsselstein eerst naar een rustruimte voordat ze het slachtproces ingaan. Ik vind het belangrijk dat Westfort haar maatschappelijke functie serieus neemt. Want als we willen dat volgende generaties ook van vlees kunnen genieten, moeten we nu stappen zetten.

De ondersteuning binnen Westfort is enorm goed. Ik kan bij iedereen terecht voor hulp en tegelijkertijd krijg ik de vrijheid om mijn eigen werk uit te voeren. Op de eerste dag voelde ik me al thuis. Dat komt waarschijnlijk omdat het een familiebedrijf is waar alle afdelingen nauw met elkaar samenwerken. Of ik hier later aan de slag wil gaan? Absoluut! Binnen Westfort is interesse voor nieuwe technologieën, er is ruimte voor onderzoek, het dier staat centraal, er wordt aandacht aan de hele keten besteed en onderling is de sfeer uitstekend. Wat wil je nog meer?!
‘De varkensvleesindustrie is veel eleganter dan ik had verwacht’